Skip to main content

⁣⁣Om du och din partner inte har samma enneagramstrategi, har hen ofta behov som kanske skiljer sig radikalt från dina.

⁣⁣I några inlägg (bakåt och framåt) ger jag några korta tips på vad du kan tänka på och göra för att bemöta din älskling på ett sätt som hen har lättare att ta till sig och känna sig sedd och respekterad på.

⁣⁣Det jag skriver om i den här miniserien är alltså; ⁣⁣BEHOV I BEMÖTANDE utifrån ENNEAGRAMSTRATEGI. ⁣⁣Idag några tips till dig som är ihop med en:⁣

TREA  – Presteraren : ⁣⁣Trean har sitt fokus på att prestera för att få kärlek, bekräftelse, värde.⁣ Det gör att de ofta når sina mål, lyckas, vinner, beundras.⁣⁣ Men under ytan finns en tomhet, då 3an hela tiden måste visa den presterande lyckade versionen av sig själv utåt – men innerst inne kämpar med alla känslor. Ofta ett gott självförtroende men en sviktande självkänsla.⁣⁣⁣

Så, om din partner är en Presterare: ⁣⁣Påminn om att du älskar hen för den hen ÄR , inte för det hen gör. ⁣⁣

Tala om hur mycket du uppskattar de gånger 3an visar sanna känslor för dig – särskilt de mer sårbara känslorna ⁣⁣

Visa själv dina ärliga känslor för 3an – gå före med gott exempel⁣⁣

Ta initiativ till aktiviteter som inte innebär någon tävlan eller blir ett projekt att ”lyckas” i. ⁣⁣

När 3an förlorar eller misslyckas (för det händer ju också ibland), berätta hur mycket du beundrar hens insats oavsett resultat. ”Att misslyckas är inte detsamma som att vara misslyckad” – är inte självklarhet för en 3a.

⁣⁣3an kan även ha svårt att förlora i en diskussion med dig, eller att bli kritiserad. Då kan en arrogant och okänslig sida komma fram som inte är lika charmig. Prata med 3an om det, någon gång när ni har ett förtroligt samtal och ingen av er är i affekt. Lägg fram det utan krusiduller eller allt för långrandiga förklaringar. Vad du upplever är problemet, ”du och jag är det bästa teamet men vi skulle va ännu bättre om …” , ”…det här behöver jag från dig, hur löser vi det? 3an vill det bästa, även för dig hens partner!

Är du själv en 3a eller är ihop med en?

⁣⁣Har du fler tips på hur bemöta 3an ? ⁣⁣Skriv de gärna i kommentarerna inne på insta – jag vill gärna veta! ⁣⁣

I januari 2022 kommer min bok där jag skriver om sådana här saker – håll utkik!

Leave a Reply