Skip to main content
Boklansering

Enneagrammet – 9 förhållningssätt till livet

Läs mer

Böcker

Laila Dahl har skrivit fyra böcker, Vad heter din längtan, Cordia (2005) Att gå sönder och bli hel igen – finns det läkning efter otrohet?, Libris (2015), Dina känslor är inte i vägen, Libris (2020), och Enneagrammet – 9 förhållningssätt till livet, Libris, (2022).

Att gå sönder och bli hel igen” finns i flera format. Inbunden och E-bok med denna titel, och som pocket och ljudbok med nytt omslag och titeln “Det är något jag måste berätta… : Att bli hel igen efter otrohet”. Den finns även på norska med titeln: ”Det er noe jeg må si deg”.

Libris (2022)

Enneagrammet -
9 förhållningssätt till livet

Enneagrammet är din personliga kompass till en mer harmonisk, trygg, modig, kraftfull, fri version av dig. Modellen bygger på nio olika grundstrategier, var och en med sina egna rädslor och drivkrafter. Teorin med i grunden antika rötter och har genom de senaste decennierna och i allt större delar av världen kommit att bli en av de mest populära modellerna för personlig utveckling.

Köp på Adlibris
Pressmeddelande
Libris (2020)

Dina känslor är inte i vägen

I den här boken beskriver par- och relationsterapeuten Laila Dahl varför känslorna är så betydelsefulla - för att känslor är information! Därför är det här också en relationsbok som består i två delar. Den första delen beskriver dina känslor och hur de påverkar dig. Den andra delen beskriver dina känslor och hur de påverkar relationen.

“De här sidorna är inte riktade specifikt till dig som upplever dig som högkänslig eller som hela livet fått höra att du är en så kallad ”känslomänniska”. För mitt budskap är att vi är alla känslomänniskor. Du är utrustad med känslor som exceptionellt utformade och perfekt anpassade verktyg för att navigera dig igenom det här som vi kallar livet. Och att leva ett autentiskt liv handlar till att börja med om att våga känna det du faktiskt känner. Att leva nära dig själv och andra, på riktigt.”

– ur boken

Play Video

Se bokrecension i SVT Go'kväll

Köp på Adlibris
Libris (2016)

Det är en sak jag måste berätta

Detta är en pocketutgåva av boken "Att gå sönder och bli hel igen" med ny titel och omslag.

I bokens första del berättar både Laila och hennes före detta man om vad som hände. I andra delen beskriver Laila, utifrån sin yrkesroll som terapeut, vilka inre drivkrafter som kan ligga bakom en otrohet och vad båda parter kan behöva vara uppmärksamma på. Den är även utgiven i inbundet format på norska.

Köp på Adlibris
Play Video

Laila i Godmorgen Norge (NRK)

Libris (2015)

Att gå sönder och bli hel igen

Boken består av två delar. Del 1 är Lailas och hennes före detta man Jans personliga berättelse. I del 2 gör Laila utifrån sin yrkesroll en beskrivning av otrohet som flyktväg ur inre och yttre konflikt och visar på möjliga vägar till läkning.

– Vår gemensamma förhoppning med boken som helhet är att inge hopp om känslomässig läkning, oavsett om man efter en otrohet väljer att avsluta eller fortsätta relationen. Boken kan även läsas av den som bara vill veta mera om känslomässig bearbetning, eller arbetar med individer eller par i relationsfrågor, säger Laila.

Boken i inbundet format är för tillfället slutsåld. Vi hänvisar vi till pocket eller e-bok eller ljudbok tex Storytel, Adlibris. Se artiklar i bl.a Diakonibloggen och  Sydsvenskan.

Köp på Adlibris
Play Video

Laila i Nyhetsmorgon

Play Video

Laila i Malou Efter 10

Cordia (2005)

Vad heter din längtan

Lailas första bok är en samling av dikter, texter och bilder. Hon låter oss genom dessa angelägna små texter glimtvis möta vår egen spegelbild. Kan beställas direkt från Laila, använd kontaktformuläret under Terapistudion.

"När man känner sig otillräcklig och sårbar, inte orkar titta på ytliga eller våldsfixerade teveprogram men inte heller läsa djupsinniga böcker, utan helst skulle vilja prata med en god vän och få lite tröst och uppmuntran, kan man läsa ett par sidor i den här vackra boken..."...i all sin enkelhet kan boken vara någon att hålla i hand när det blåser kallt"..."Jag tror att många kommer att få glädje av den här boken."

(Louiza Lindbäck, BTJ-häftet)

"Så var lite snäll mot dig själv, skriver Laila Dahl till tröst och uppmuntran i en tankebok för kvinnor i takt med tiden. 'Vad heter din längtan?' tillhör den flora av självhjälpslitteratur som definierar kvinnor som offer under sina egna och andras duktighetskrav i både privata och offentliga sammanhang. Det vill säga hon som räcker till för alla andra men glömmer bort sig själv. Lailas bidrag till självläkningsprocessen är en positiv framåtsträvande befrielserörelse.."

(Dagen 2/3, 2006)

Kvinna står vid lugnt vattnet på en sten
Närbild på lila blomma på sommaräng med en humla.
Boken Dina känslor är inte i vägen skriven av parterapeut Laila Dahl i Huddinge

Hör Laila live!