Skip to main content
Laila Dahls

Föreläsningar och konserter

Läs mer

Föreläsningar

Laila skriver även böcker och föreläser. Med Sverige som arbetsfält gör Laila sina framträdanden i både större och mindre format. I allt ifrån kyrkor och konserthallar till olika kvinnoforum, tema kvällar/dagar, större och mindre företag. Hennes teman ligger inom personlig utveckling, relationer och som hon själv uttrycker det “livet på insidan”. I Lailas artisteri utgör ett personligt språk i både skrivande och utförande själva kärnan. Hennes erfarenheter som samtalsterapeut och coach, bidrar till mångfald och djup. Kännetecknande för Lailas framträdanden är hennes påtagliga scen-närvaro, musik och angelägna texter som berör och inspirerar till personligt växande.

Läs mer om bokningsbara föreläsningar

Klicka på knappen för att öppna pdf.

Föreläsningar 2024

”Friskvård för kärleksrelationen”, 9 april

Immanuelskyrkan Örebro, 18.00-19.30

Läs mer
Aktuell föreläsning

Dina känslor är inte i vägen

Utifrån sin bok Dina känslor är inte i vägen (2020) och med ett par av sina egna låtar som inramning, delar Laila tankar och konkreta tips kring dina känslor och varför de är så viktiga. Hon berättar hur de påverkar dig, men också din kärleksrelation.

Boka
Aktuell föreläsning

Friskvårda din kärleksrelation!

Hur bygger man en hållbar relation?
Kan man tända lågan igen sedan man börjat glida ifrån varann?
Går det att förändra sitt sätt att kommunicera?

I den här föreläsningen får du konkreta tips på hur du kan ta hand om fördjupa relationen till den du älskar.

Boka
Play Video

Intervju om relationer (Sept 2019)

Aktuell föreläsning

Självledarskap med Enneagrammet som kompass

För att ett team ska trivas ihop och utvecklas, behöver varje medarbetare äga sitt eget ansvar för att leda sig själv.

Självledarskap börjar med självinsikt, och med Enneagrammet som kompass kan vi lära oss förstå både oss själva och varandra bättre. Varför vi är som vi är och gör som vi gör. Och när vi gör det, kan vi äntligen med större insikt och acceptans börja samarbeta och kommunicera framgångsrikt med varandra och även om vi är olika - faktiskt nå fram!

Boka

Läs mer om kommande event 2024/25

Klicka på knappen för att öppna pdf.

Föreläsningar 2024

Fyll i en bokningsförfrågan

Tillfälligt ur funktion - mejla till laila@terapistudion.se

  Den berömda knappnålens fall, skulle ha ekat i lokalen. Vi ville inte missa ett ord, inte en mening. Uppmärksamheten var total. Sällan har jag upplevt en talare fängsla åhörarnas intresse så fullständigt. Laila lyckas, och det utan stora ord eller gester. Hon framför sin berättelse på ett lågmält, tydligt och nyanserat sätt. ”Nu kanske det skulle vara lämpligt med en liten kafferast”, sa Laila – ingen reagerade, alla ville höra mer, och det på en gång. Rasten blev senarelagd!

  Ur Lailas smärtsamma erfarenheter av att gå sönder bjuder hon på varningssignaler att se upp med, tänkvärda råd och många lärdomar för att bli hel igen
  Berättelsen berör på djupet och även om den är mycket stark och personlig blir det inte obekvämt, då Laila med säker hand lotsar åhörarna genom händelsekedjan. Föreläsningen delas upp i olika avsnitt med vilsamma avbrott i form av sånginslag.
  En föresläsning jag varmt kan rekommendera för den som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med ämnet otrohet.

  Samuel

  …I föreläsningen berättade Laila sin berättelse om att leva i en relation, gå sönder och söka väg att bli hel igen. Laila berättade personligt med värme utan att bli privat. Jag kände att vi som var där, oavsett vad vi har för livserfarenheter och relationer, kunde få med oss mycket att fundera vidare på och bli stärkta av. När Laila delade sin egen berättelse ville jag lyssna, inte för att tycka synd om, utan för att dela en annan människas erfarenhet och kanske lära av den. Laila klarade konststycket att vara både personlig, berörande och samtidigt varmt professionell och inte utelämnande. Hennes egen berättelse gav sedan tyngd åt de kunskaper som hon förmedlade i hur vi kan vårda våra relationer. Hur det är värt att ta vara på livet och de relationer vi lever i. Hon talade om hur vi kan hantera tankar och frestelser om otrohet.

  Hon delade med sig av tankar hur vi kan hantera vår situation om otroheten blev ett faktum i våra liv. Med Lailas egen berättelse som bakgrund ger de tankarna en grund som gör dem värda att lyssnas till.

  I föreläsningen bjöd Laila på flera inslag då hon sjöng sina egna låtar. Detta var väldigt bra. Som lyssnare fick jag vila i ett annat uttryck för en stund och låta både musiken, texterna och föreläsningen få mer tid att sjunka in. Det var mycket bra, med tanke på att ämnet är så på djupet berörande. Jag är glad att jag fått lyssna till Laila, att hon orkat, kunnat och vågat skriva denna viktiga bok. Den kommer jag ha nytta av för egen del och i min tjänst.

  Cicci HageviVäxjö After Work

  Jag glömmer det aldrig. Laila har en ovanlig förmåga att förmedla
  det viktiga i livet på ett moget, vackert och charmigt sätt. Jag
  lämnade lokalen den där kvällen i känslan av att jag hade varit med om
  något stort.

  Tomas Sjödin

  Kände mig styrkt efteråt, som efter ett själavårdssamtal. Laila Dahl gav oss trötta småbarnsföräldrar balsam för själen.

  Rickard HolmgrenTidningen Medljus

  Laila Dahl har förmågan att prata om det djupa och viktiga i livet på ett enkelt och tillgängligt sätt, där hon förmedlar sitt budskap genom tänkvärda texter, hudnära sånger och igenkännande teater. Jag lyssnar gärna på Laila igen - och igen!

  Ulrica StigbergPräst, författare