Skip to main content

Tillbakablicken genom min musik fortsätter… 

(Du som missat detta, se min instagram och skrolla tillbaka efter inläggen ”med svart bakgrund och vit text)

I samband med Guldögon blev jag gravid och födde @limilou i juni 1994. 

Upplevelsen av att bli mamma kan vara mycket olika, men för mig var det verkligen obeskrivligt och helt fantastiskt. Jag blev helt knockad och ville inte missa en minut. Det var absolut upp och ner och helt oglamoröst, 

men jag tror att det också var hela grejen som följer med. I mitt jobb hade jag behövt fundera mycket på mig själv, vem jag var, vad jag ville förmedla, mitt varumärke osv och det var en sån befrielse att bara släppa allt och fokusera på en annan liten människa. Prioriteringarna blev helt annorlunda och vardagslivet, att rota sig på en plats osv blev viktiga. 

Och så ville vi ha ett syskon rätt snabbt och våren 1996  kom nästa mirakel @leo.höglund  ❤️ (och 2005 ett till ❤️

De här, tillsammans med att jag påbörjade min utbildning till samtalsterapeut, gjorde att glappet till nästa platta blev långt. Men långt och välbehövligt, enligt mig. 

Wacky Curtains (2001) spelades delvis in i vår källare (!) där vi hade studio några år – dvs innan behovet av en tvättstuga nu gick om behovet av ett 24 kanals mixerbord 😅😂

Istället för att både svensk och engelsk version av skivan som vi hade gjort tidigare, valde vi nu att göra en bara på engelska. Lite country-vibbar figurerar här också, vilket var helt oavsiktligt faktiskt. Men det är ju det som är så häftigt, att msn ibland börjar i en ände med en idé som sedan tar sina egna vägar – och så blir det bättre än det man först hade tänkt:) om man vågar lita på processen. 

 Lucca Genta från Italien, som vi lärt känna genom ett antal musikfestivaler i Holland, Tyskland och Italien, kom och la sina vackra toner med fiol, cello och  bleckflöjt/plåtflöjt. 

Daniel Hektor @hektor4584 och Rolf Klinth som började turnera med mig i och med Guldögon-plattan, medverkar på de flesta spår och Jonas Isaksson samt Patrik Lindell på vissa. 

Omslaget togs och video spelades in i Playa del Ingles (foto/video Per Dahl)

Videon är till  låten YOU, som jag skrev till barnen. 

Och senare i sommar har jag blivit ombedd sjunga den på mitt barnbarns dop … 🥹

Se videon till låten YOU här: 

Leave a Reply