Skip to main content

Kolla färgerna! ❤


Färg och form – åh va det tillför ”måbra-systemet”! 
Allt  ifrån ett vackert höstlöv på trottoaren till att klä om ett rum med färger från nån av ens favorit-färgskalor, kan va som godis för själen. Som jag gjorde för ett litet tag sen…

Och inte nog med det. Att använda färg, bilder, musik, eller hemma-fixande hjälper mig ibland att uttrycka sånt som jag tycker är svårt att ens förstå om mig själv och än mindre förklara… 


Tänkte därför tillägna några blogginlägg framöver till vad KREATIVITET innebär/kan innebära – för den som bara ids… 

Men först av allt, kreativitet är inte bara det vi ibland kallar ART ( musik, konst, skådespeleri, artisteri) – jag skulle säga att kreativitet är allt som är ditt sätt att tänka utifrån din egen intuition, ur din fantasi eller  ”utanför boxen”. 

Enligt forskning kan våra kreativa uttryck inte bara styra om våra tankar från katastroftankar eller grubblerier utan även sänka stressnivåerna eller t ex nedstämdhet.

Tips:

Köp (om du inte har) en ritrulle/bunt pappersark och kritor/ vattenfärg. 


Måla din känsla. Låter svårt? Nejdå, du kan t ex bara välja en färg som du tycker representerar din känsla just nu. Oro, t ex. Om den va en färg – vilken? En form – vilken?


Och när du gjort det tar du ett nytt papper och målar hur du VILL att det ska kännas. Vilken färg blir det då? Och vad är det för känsla? 


Gör den här övningen även om du inte har lust just då – ja, allra helst då! – och om du inte känner för att ”tyda” den direkt , låt den ligga ett tag. 

Annars kan du bara konstatera för dig själv ”Jag längtar efter…” Följ din nyfikenhet.


Att göra en sån här övning inte bara en gång men kanske en gång i veckan, kommer locka fram både nya insikter och idéer – ja, din inneboende kreativitet!

Ta hand om dig!

/Laila
🧚‍♂️🧚‍♂️🧚‍♂️🧚‍♂️🧚‍♂️ 

Leave a Reply