Skip to main content

Yes. Din  kreativitet finns redan inom dig och är allt det där som är ditt sätt att tänka utifrån din egen intuition, ur din fantasi eller utanför den ”box” just du råkar vara inboxad i … Kreativitet kan (som jag skrev i förra inlägget) vara allt möjligt.


Till exempel att bara sätta blomman i cykelkorgen istället för i balkonglådan…


Enligt forskning kan våra kreativa uttryck 
inte bara styra om våra tankar från katastroftankar eller grubblerier utan även sänka stressnivåerna eller t ex nedstämdhet.


Tänk såhär:

Ångest/oro är ofta luckan mellan hur det känns/är just nu – och hur du vill att det ska vara/kännas. 


Vad finns i den luckan? 


Försök sätta ett ord eller en mening på din längtan. 


T ex Frihet. Nyfikenhet. Förnyelse. Harmoni. Eller Jag längtar efter att känna mig trygg.
Hur kan du SKAPA (!) lite mer av det du längtar efter redan nu och här? Ett första steg, om än pyttelitet…? 


Praktisk övning: 

Ägna en längre stund till ett kreativt projekt varje dag (helst) i minst en vecka. Det kan vara att måla om en möbel, sticka, plantera nåt, sy, sjung, dansa, spela, snickra, organisera om i en garderob, testa nya kombinationer av kläderna du redan har , börja skriva några rader på din livshistoria  eller  baka, laga mat – t ex testa att lägga till nån egen ingrediens bara till ett gammalt recept du brukar laga osv 


Så hur skulle nån av grejerna ovan kunna bidra till mer (t ex) trygghet för dig? Jo, att göra nåt nytt eller kreativt skapar nya  spår i din hjärna! Och, du kanske tror att det ska TA din energi men du kommer att märka att med tiden så GER det NY och MER energi! 

Och så mycket energi som ångest och oro kan ta, behöver du kreativitetens energipiller än mer…💃
När du märker att du lyckades fylla din ”lucka” med nåt annat än ångest och oro, får du också större tilltro till din egen förmåga att kunna påverka din egen situation. En av de stora orsakerna till utmattning är känslan av att INTE kunna påverka sin situation…


Testa!


Kram och kreativitet in i din dag! /Laila

Leave a Reply