Skip to main content

Det emotionella modet är hävstången du använder när det du behöver göra/säga/vara innebär att på ett eller annat sätt göra dig sårbar – och när att göra dig sårbar är just det som känns läskigt. Om du inte är rädd att prata om det du känner behöver du inte använda det emotionella modet just då – utan rädsla, 

inget mod, eller hur? 

Ingen av oss orkar vara emotionellt modig hela tiden. Och det  är inte heller meningen, tänker jag. Ofta har vi var och en olika områden i våra liv som vi upplever mera sårbara för oss. Och ibland kan just det att våga avstå från att dela sitt innersta – t ex ifall att andra förväntar sig det men du inte vill – vara det modigaste valet. Inte minst såhär i sociala medier kan vi behöva tänka till och göra egna medvetna val helst innan vi delar (!) och först fråga oss vad vår motivation bakom delandet är. 

Kraften i och vitsen med att göra oss sårbara inför varandra handlar om våga se oss själva och låta andra se oss, utan att för den skull bli gränslösa, utan släppa in vem som helst och låta andra rota runt i vårt allra innersta. Samtidigt, när vi upplever att det vi bär på skulle kunna hjälpa andra och vi innerst inne vill för att känner att det skulle innebära en frihet också för oss själva att få dela- men vi bara inte riktigt vågar – ja då är det dags att använda hävstången. Det emotionella modet finns där redan – men du måste själv sträcka dig efter det.

© Laila Dahl 2021

Leave a Reply