Skip to main content
Terapistudion

Terapi efter otrohet – Stockholm

Läs mer

Otrohet kan förstöra en relation. Det skär djupa sår och kan göra obeskrivligt ont för både den som blir bedragen och den som bedrar. Men med rätt hjälp kan en otrohet också leda till starten på en ny fas i ett förhållande. För den sakens skull är det inte helt enkelt att få relationen att fungera efter ett svek.

Många gånger kan det behövas hjälp av någon utomstående som lyssnar. Genom att gå i terapi efter otrohet hos en terapuet kan ni som par för en stund släppa garden mot varandra och tala ut om hur ni innerst inne känner inför den situation er relation befinner sig i..

Bakomliggande orsaker till otrohet

 • Behov av bekräftelse. Svag självkänsla.
 • Längtan efter självförverkligande.
 • Otillfredställda behov i relationen.
 • Ett sätt att komma ur ett olyckligt äktenskap.
 • Revansch på obearbetade händelser och känslor.
 • Sexuell attraktion eller förälskelse.
 • Förändringar av livsomständigheter och livskriser.
 • Sjukdom, arbetslöshet eller missbruk av alkohol och droger.
 • Självdestruktivitet. Missbruk av relationer eller sex.
 • Rädsla för känslomässig närhet.
 • Svårighet att sätta gränser.
 • Fixering vid fantasier.

Du är inte ensam – otrohet är vanligare än vad vi vill tro

Otrohet väcker starka känslor. Det är svårt att känna lösningar när tilliten är förstörd. Därför är det en bra idé att kontakta en teraput som lyssnar och som kan hjälpa till att hitta redskap för att hjälpa er som par att gå vidare tillsammans eller för att göra ett bra avslut innan ni går skilda vägar.

Om du och din partner behöver terapi efter otrohet i Stockholm så är ni välkomna att kontakta mig via mejl eller telefon.

Play Video

Fixa kärleken: Varför ska man gå i parterapi?

Play Video

Fixa kärleken: Hur hjälper jag min partner som sörjer?

Helen ERecension på Reco

Kunnig och lyhörd. Duktig på att lyssna in och analysera det vi säger. Hon verifierar det vi säger och kommer med alternativa sätt att tänka. Hon utmanar oss att tänka i nya banor. Man känner sig stärkt efter ett besök hos Laila.

Jonny LRecension på Reco

Jag vill tacka dig Laila för din hjälp och ditt stöd under hösten. När det var som svårast hittade jag till dig och Terapistudion. Det har känts väldigt bra att både få tala och lyssna och jag kände redan från första samtalet att jag hade hamnat rätt. Det var aldrig några problem med att öppna mig för dig, då du är en lugn och vänlig själ.

Johan MRecension på Reco

Tack Laila för vad du gjort för hela vår familj. Genom dina samtal med mig och min man så fann vi vägen tillbaka till varandra. Vi har nu en relation som bygger på respekt samt kärlek. Ditt sätt att lyssna, ge stödjande frågor i diskussionerna tog oss hela tiden framåt. Det känns så fint och tryggt att du finns för oss även i eventuella situationer framledes där vi kan behöva en trygg person att samtala med! Tack från ett lyckligt par i "mogen ålder”

Anette SRecension på Reco

Laila blev min livlina under en svår tid. Vid vårt första möte kände jag direkt förtroende för henne. Med värme, respekt och med stor kunskap hjälpte hon mig att hitta tillbaka till min styrka och livsglädje.

Elina WRecension på Reco

Vi gick i parterapi hos Laila Dahl. Vi hade provat en del terapeuter innan. När vi började hos Laila kände vi att vi hade hittat rätt. Hon har lärt oss mycket nytt om oss själva, hon har hjälpt oss att kommunicera. I samtalet är hon väldigt medmänsklig, varm och empatisk. Rekommenderar varmt Terapistudion och Laila Dahl.

Se fler rekommendationer på Reco.

Besök Reco

Ta kontakt med Terapistudion

  “Jag är nog en ganska kräsen kund / klient och hade hört mig för en del – och från två olika håll fått rekommendation om Laila Dahl. Har nu haft 5 terapitillfällen.
  Upplever att hon har en sällsam förmåga att på kort tid ’förstå hur jag funkar’ och vilket ’språk’ som behöver användas för att nå mig som bäst. Laila använder tiden väl, lyssnar uppmärksamt och har en framåtlutning i att komma djupare för att nå kärnan.
  Skilled i sina frågeställningar, kreativ och snabb i sitt resonemang, trygg som person och i sin profession, gedigen erfarenhet och helt fantastisk i sitt bemötande. Våra samtal blev en lyx för mig – fast vi lyfte en del tuffa saker kändes det aldrig obekvämt, då hon skapar ett behagligt samtalsklimat med sin respekt och värme.”
  Linda Sk