Skip to main content
Terapistudion

Samtalsterapeut Enskede Huddinge Södermalm Kungsholmen

Läs mer

För de allra flesta av oss går livet uppåt och neråt i perioder. Värst är det när vardagen blir till en brant uppförsbacke, då det ibland kan kännas riktigt tungt, som om man inte orkar ta ett enda steg till. Då kan det var bra att prata med någon.

Genom samtalsterapi med en samtalsterapeut får du i en trygg miljö en chans att släppa stenen från dina axlar. Tillsammans hittar vi lösningar som hjälper dig att hitta orken och ta dig hela vägen upp för backen.

Alla kan gå i samtalsterapi, det gäller även om man inte har ett specifikt problem att ta itu med. Det kan ibland bara vara skönt att få prata med någon utomstående som verkligen lyssnar och som kan hjälpa till att hitta redskapen för att du ska nå ökad livskvalitet. Samtalsterapi är också ett effektivt och vettigt sätt att få hjälp att ta itu med olika situationer som missbruk, nedstämdhet, livskris, ångest, relationsproblem eller andra existentiella frågor som behöver redas ut och behandlas.

Varför samtalsterapi?

Det finns många anledningar till varför man vill prata med en utomstående samtalsterapeut, som man kan lita på och som varken dömer eller tar ställning åt dig. Att gå i samtalsterapi är inte konstigare än att man vill bli bättre på sig själv genom att yttra och bearbeta sina tankar och känslor. För ibland vet vi inte varför vi känner vissa känslor eller beter oss såsom vi gör.

Andra bra anledningar till att gå i samtalsterapi kan vara för att få hjälp att förändra något i sitt liv som man inte trivs med, att övervinna en rädsla, bryta destruktiva tanke- och beteendemönster eller hantera stress och ångest. Oavsett varför är du välkommen att kontakta mig med dina funderingar och tankar kring samtalsterapi.

Samtalsterapi – så går det till

I våra samtal går vi tillsammans igenom vad du känner och tänker kring din situation och försöker hitta sätt att förtydliga vad som kan vara grunden till det du funderar på. Sedan är det upp till dig att använda de tankar och redskap du får med dig i våra samtal och applicera dem på situationer i din vardag.

Vi kan hjälpa er som bland annat bor i:

 • Enskede
 • Huddinge
 • Södermalm
 • Kungsholmen

För att boka en tid med en samtalsterapeut, mejla, så kan vi tillsammans lägga upp en plan för din samtalsterapi.

Play Video

Fixa kärleken: Varför ska man gå i parterapi?

Play Video

Fixa kärleken: Hur hjälper jag min partner som sörjer?

Helen ERecension på Reco

Kunnig och lyhörd. Duktig på att lyssna in och analysera det vi säger. Hon verifierar det vi säger och kommer med alternativa sätt att tänka. Hon utmanar oss att tänka i nya banor. Man känner sig stärkt efter ett besök hos Laila.

Jonny LRecension på Reco

Jag vill tacka dig Laila för din hjälp och ditt stöd under hösten. När det var som svårast hittade jag till dig och Terapistudion. Det har känts väldigt bra att både få tala och lyssna och jag kände redan från första samtalet att jag hade hamnat rätt. Det var aldrig några problem med att öppna mig för dig, då du är en lugn och vänlig själ.

Johan MRecension på Reco

Tack Laila för vad du gjort för hela vår familj. Genom dina samtal med mig och min man så fann vi vägen tillbaka till varandra. Vi har nu en relation som bygger på respekt samt kärlek. Ditt sätt att lyssna, ge stödjande frågor i diskussionerna tog oss hela tiden framåt. Det känns så fint och tryggt att du finns för oss även i eventuella situationer framledes där vi kan behöva en trygg person att samtala med! Tack från ett lyckligt par i "mogen ålder”

Anette SRecension på Reco

Laila blev min livlina under en svår tid. Vid vårt första möte kände jag direkt förtroende för henne. Med värme, respekt och med stor kunskap hjälpte hon mig att hitta tillbaka till min styrka och livsglädje.

Elina WRecension på Reco

Vi gick i parterapi hos Laila Dahl. Vi hade provat en del terapeuter innan. När vi började hos Laila kände vi att vi hade hittat rätt. Hon har lärt oss mycket nytt om oss själva, hon har hjälpt oss att kommunicera. I samtalet är hon väldigt medmänsklig, varm och empatisk. Rekommenderar varmt Terapistudion och Laila Dahl.

Se fler rekommendationer på Reco.

Besök Reco

Ta kontakt med Terapistudion

  “Jag är nog en ganska kräsen kund / klient och hade hört mig för en del – och från två olika håll fått rekommendation om Laila Dahl. Har nu haft 5 terapitillfällen.
  Upplever att hon har en sällsam förmåga att på kort tid ’förstå hur jag funkar’ och vilket ’språk’ som behöver användas för att nå mig som bäst. Laila använder tiden väl, lyssnar uppmärksamt och har en framåtlutning i att komma djupare för att nå kärnan.
  Skilled i sina frågeställningar, kreativ och snabb i sitt resonemang, trygg som person och i sin profession, gedigen erfarenhet och helt fantastisk i sitt bemötande. Våra samtal blev en lyx för mig – fast vi lyfte en del tuffa saker kändes det aldrig obekvämt, då hon skapar ett behagligt samtalsklimat med sin respekt och värme.”
  Linda Sk