Skip to main content
Terapistudion

Parterapeut – Enskede Huddinge Södermalm Kungsholmen

Läs mer

Det är många komponenter som ska fungera för att skapa och bibehålla en bra kärleksrelation. Som kärlek, respekt eller kanske gemensamma värderingar. En av de viktigaste är kommunikation, men ibland är det svårt att säga vad man verkligen vill ha sagt till den man älskar.

Ibland kan det kännas som att du och din partner håller på att glida isär och att kärlek och ömsesidig respekt har bytts ut mot hårda ord och ett allt fattigare sexliv. Då kan det vara skönt att tillsammans prata med någon som lyssnar och som har kunskap att hjälpa dig och din partner att ta nästa steg för att stärka er relation och ta er vidare i ert förhållande. Men det behöver inte finns en konflikt i förhållandet för att ni ska gynnas av parterapi, det kan också vara något för er som älskar varandra och som i förebyggande syfte vill investera i er relation.

Varför parterapi?

Det finns många anledningar till att gå i parterapi och oavsett varför kommer du och din partner i en trygg miljö med en tredje part som inte tar sida, få utrymme att uttrycka era känslor precis som de är. Syftet med parterapin är att ni ska få redskap som hjälper er att släppa garden och öppna de låsta dörrar som finns i er kommunikation. Även om du och din partner redan har beslutat er för att gå skilda vägar kan parterapi hjälpa er att göra ett värdigt avslut på ert förhållande, där ni båda får möjligheten att bearbeta smärtsamma känslor innan ni går åt varsitt håll.

Parterapi – så går det till

Parterapi är naturligtvis ingen snabbkur som löser alla era problem utan en process som sker över tid. Ni som klienter kommer till mig samtal  5 – 10 gånger och uppåt. För att ni ska få ut så mycket som möjligt av terapin är det upp till er som par att använda de tankar och redskap som ni får med er från våra samtal, i aktuella situationer i vardagen.

Jag kan hjälpa er som bland annat bor i:

 • Enskede
 • Södermalm
 • Huddinge
 • Kungsholmen

Vill du veta mer om parterapi och hur jag kan hjälpa dig och din partner i er relation? Ring eller mejla mig redan i dag!

Play Video

Fixa kärleken: Varför ska man gå i parterapi?

Play Video

Fixa kärleken: Hur hjälper jag min partner som sörjer?

Helen ERecension på Reco

Kunnig och lyhörd. Duktig på att lyssna in och analysera det vi säger. Hon verifierar det vi säger och kommer med alternativa sätt att tänka. Hon utmanar oss att tänka i nya banor. Man känner sig stärkt efter ett besök hos Laila.

Jonny LRecension på Reco

Jag vill tacka dig Laila för din hjälp och ditt stöd under hösten. När det var som svårast hittade jag till dig och Terapistudion. Det har känts väldigt bra att både få tala och lyssna och jag kände redan från första samtalet att jag hade hamnat rätt. Det var aldrig några problem med att öppna mig för dig, då du är en lugn och vänlig själ.

Johan MRecension på Reco

Tack Laila för vad du gjort för hela vår familj. Genom dina samtal med mig och min man så fann vi vägen tillbaka till varandra. Vi har nu en relation som bygger på respekt samt kärlek. Ditt sätt att lyssna, ge stödjande frågor i diskussionerna tog oss hela tiden framåt. Det känns så fint och tryggt att du finns för oss även i eventuella situationer framledes där vi kan behöva en trygg person att samtala med! Tack från ett lyckligt par i "mogen ålder”

Anette SRecension på Reco

Laila blev min livlina under en svår tid. Vid vårt första möte kände jag direkt förtroende för henne. Med värme, respekt och med stor kunskap hjälpte hon mig att hitta tillbaka till min styrka och livsglädje.

Elina WRecension på Reco

Vi gick i parterapi hos Laila Dahl. Vi hade provat en del terapeuter innan. När vi började hos Laila kände vi att vi hade hittat rätt. Hon har lärt oss mycket nytt om oss själva, hon har hjälpt oss att kommunicera. I samtalet är hon väldigt medmänsklig, varm och empatisk. Rekommenderar varmt Terapistudion och Laila Dahl.

Se fler rekommendationer på Reco.

Besök Reco

Ta kontakt med Terapistudion

  “Jag är nog en ganska kräsen kund / klient och hade hört mig för en del – och från två olika håll fått rekommendation om Laila Dahl. Har nu haft 5 terapitillfällen.
  Upplever att hon har en sällsam förmåga att på kort tid ’förstå hur jag funkar’ och vilket ’språk’ som behöver användas för att nå mig som bäst. Laila använder tiden väl, lyssnar uppmärksamt och har en framåtlutning i att komma djupare för att nå kärnan.
  Skilled i sina frågeställningar, kreativ och snabb i sitt resonemang, trygg som person och i sin profession, gedigen erfarenhet och helt fantastisk i sitt bemötande. Våra samtal blev en lyx för mig – fast vi lyfte en del tuffa saker kändes det aldrig obekvämt, då hon skapar ett behagligt samtalsklimat med sin respekt och värme.”
  Linda Sk