Skip to main content

Just nu flödar sociala medier av råd för mål och genomföranden för 2024. 

Målen ska va konkreta och mätbara och -ja, du vet. S-M-A-R-T. För att saker och ting verkligen ska bli av och t ex bära ekonomiskt osv så behöver vi ju den typen av mål. 

Jag skulle kalla dem för yttre mål – de som har med framgång, ekonomisk eller annan sort, att göra. Och vi behöver dem för att liksom inte stagnera. Också…

Men sen finns ju målen som har mer med  VÄRDE, att göra. Din själs påverkan på dig själv och din omvärld, om du så vill.

Värde är lite likt värderingar, men värde är mer vem du vill vara. Dvs vilka inre kvaliteter du tycker är viktiga och vill leva i – och leva ut. 

Det fina med att sikta mot den senare typen av mål är att vi kan liksom inte göra fel (!) 

Och det är både befriande och hållbart

Det är så lätt att få för sig att framgång handlar om synlighet, antal följare/köpare, popularitet osv. Så länge vi lever utifrån den blir allt annat än framgång ett misslyckande. 

 Men, vad är mitt inre mål med det jag håller på med? Vad är det för värde jag vill förmedla med den jag är, hemma, på jobbet, på sociala medier…? 

Min vän. Tänk om det du upplever att du är kallad att göra handlar mer om vem du är – varje dag och minut oavsett vad du håller på med – än vad du åstadkommer i sak

Den du är som människa och medvandrare talar alltid högre än siffror och inkomstkatalog. 

Vad vill du att människor ska känna när du kommer in i ett rum – beundran? Vill du bli beundrad – eller älskad? Vad är skillnaden för dig…? 

Om du inte redan vet vad dina inre värden är, ta det lugnt. 

Om du bara tar dig lite tid att fundera kring det kommer det att komma till dig. Var så säker.

Vem vill du vara? (t ex kärleksfull, inspirerande, modig, kraftfull…) 

Vad är viktigt för dig vad gäller inre kvaliteter? 

Vilken känsla vill du förmedla till andra?

Hur vill du bli ihågkommen?

Om vi kan leva mer på det viset inifrån och ut – istället för utifrån och in – kommer också våra prioriteringar att följa därefter. Om vi kan sluta tänka vad som förväntas av oss eller se på hur andra gör osv, och istället följa vårt eget inre.

Om jag vill sprida hopp – och försöker – behöver jag inte känna mig misslyckad även om jag inte får några likes, eller hur? Jag har då levt utifrån mitt eget inre värde och varit trogen mig själv. Är det inte det som är vår främsta uppgift här i livet? Att vara trogna vår egen inre röst. Och att lära oss lita på att den inre rösten kommer från en kärleksfull plats, universums hjärta.

”If you are lost … you will find me”… Kanske är det ditt verkliga JAG djupt därinne som längtar efter din bekräftelse? Dina verkliga värden som vill komma fram…Din livsuppgift min vän, är att vara den du innerst är.

Tack för att du tog dig tid att läsa & kram in i ditt 2024!

/Laila

Leave a Reply