Skip to main content

Älskar knastret av tulpaner. Synd bara att de ofta tröttnar ganska snabbt. Först är de så där pigga och knastriga, men sen plötsligt en morgon när man kommer i köket hänger de och slokar med huvudet som för att säga “Nä, nu lägger vi av. Vi bara ids inte längre”. Och då undrar jag förstås om jag vattnat för dåligt? Skulle jag ställt dem kallt ändå över natten? Eller trivs dom bara inte här hos mig…? 

Men kanske är deras beteende inte helt olikt mitt såhär en bit in i ett nytt år? Jag känner mig upprymd och förväntansfull och full av energi – men några dagar, veckor in är det inte lika lätt att hålla fast vid de där planerna. Och så stannar jag av och kan till och med få för mig att “Det där jag ville kanske inte var så viktigt ändå…” Och med tiden är det som blev kvar bara avlägsna drömmar…

Hur ska vi hålla fast vid våra föresatser det här året? 

Personligen För mig funkar det bäst när jag underhåller mina långsiktiga mål genom så positiva tankar som möjligt och genom att måla upp för min inre syn hur jag vill att det ska bli och kännas när jag är i mål.  Men samtidigt, varje morgon när jag går upp, bara fokuserar på nästa steg. Inte på hur det ska gå i slutänden eller vad jag ska göra om fem dagar eller tre veckor – utan bara på nästa första bästa steg

Hur gör du? 
Allt gott och ha en fin dag!

Laila

Leave a Reply