Skip to main content

I KÄRLEKENS NAMN 


I kärlekens namn vill jag fira alla brustna hjärtan
Inte för de de en gång brustit men för att om ett hjärta en gång brast, fanns stor kärlek. För att ett brustet hjärta som överlistat bitterheten och rest sig upp ur missmodet har visserligen ärr – men har överlevt vintern.
Ett ärrat hjärta vet hur det känns, både att gå sönder och att läka. 
Vet sin egen kapacitet att älska.Och nu, med ärret som bundsförvant, vet det också sina gränser. 


I Kärlekens namn vill jag fira ynnesten i att få leva, känna och veta att Kärleken är större än till en person och finns nära, inom mig hela tiden, i mina andetag
Och att min största kärleksrelation är till Kärleken själv
I Kärlekens namn vill jag därför fortsätta andas i min egen takt, låta mitt hjärta känna sig för och obevekligt fortsätta slå

Och endera dagen kanske ett annat pulsslag i universum tonar in mitt på kärlekens radar… Och i såfall ber jag att kärlekens ska vara större än rädslan Att jag ska lägga handen på mitt ärr och istället för att fångas av minnet av att gå sönder – påminna mig om min kapacitet att älska

I Kärlekens ljus finns inget mörker, sjöng hon en gång.
Så vill jag fortsätta leva … 


© Laila Dahl 2021

Önskar dig ljus och förtröstan på din Alla Hjärtans dag, hur den än ter sig!  ❤

Och endera kanske ett annat pulsslag i universum tonar in på mitt…

Leave a Reply