Skip to main content

Det Emotionella Modet var mitt arbetsnamn för boken Dina känslor är inte i vägen (Libris 2020) 
Jag har inte läst eller hört formuleringen någon annanstans och även om titeln blev en annan, tycker jag ”det emotionella modet” litegrann summerar vad jag skrivit om de senaste åren, både i låttexter och mina böcker (och här). 


Vad jag menar med ”det emotionella modet”?  
Kort sagt är det samma sak som att våga visa sig sårbar – dvs känna, möta, uttrycka, visa, agera fast man upplever att man i och med det traven känslomässig risk. Modet  att känna, möta och hantera sina känslor TROTS att det känns som att man nästan inte vågar…
Modet vi måste ”ta oss” och som kostar lite mer. Kanske kostar det oss skamkänslor, rädslan att någon kommer att avvisa eller inte ta emot oss – det kostar oss risken. 
För är det inte läskigt behöver vi ju inget mod – eller hur? 


Det emotionella modet är som en muskel. Det måste tränas upp. Du kan inte få det gratis. Och sen, när du gjort det, behöver du fortsätta använda ditt emotionella mod, oftare och på allt djupare vatten, för att det ska växa sig större. 


Om du vill träna upp ditt emotionella mod kan du börja med att bara bli mer uppmärksam på vad du verkligen känner. 
Du kan (t ex) testa en känslovecka. Fler tips och hur en känslovecka går till hittar du i min bok Dina känslor är inte i vägen

Ha en riktigt fin dag!


© Laila Dahl 2021

Leave a Reply