Skip to main content

”Hur ska jag bete mig mot min älskling?”


Om du och din partner inte har samma enneagramstrategi, har hen ofta behov som kanske skiljer sig radikalt från dina.
Från förra veckan och framöver kommer jag att ge några korta tips på vad du kan tänka på och göra för att bemöta din älskling på ett sätt som hen har lättare att ta till sig och känna sig sedd och respekterad på. 

De jag skriver om i den här miniserien är alltså; 

BEHOV I BEMÖTANDE utifrån ENNEAGRAMSTRATEGI. 
Idag några tips till dig som är ihop med en:

NIA – Medlaren:

 • Medlaren har sitt fokus harmoni och att allt ska flyta på mellan er och gör allt hem kan för att undvika konflikt. Medlaren är på så vis ofta en behaglig person att vara med,  men i en nära relation kan den där följsamheten också bli ett hinder för en ärlig och sund kommunikation.

Några tips till dig som är ihop med 9an:

 1. Fråga gärna en gång till om 9an svarar ”Det spelar ingen roll, välj du”
 2. 9an kan ha svårt för beslut. Kanske behöver 9an öva upp sin förmåga att veta vad hen verkligen vill – isåfall ligger det på hens ansvar att ta steg i den riktningen. Uppmuntra detta och undvik att ta över beslutet. 
 3. Ge cred för de gånger 9an stått upp för sig, sagt ifrån, stått kvar i konflikten – och berätta hur mycket det betyder för dig att hen gör det. Att hen blir ännu mera synlig och kraftfull i dina ögon då. 
 4. Medlaren kan ibland säga ”Ja, jag ska” bara för att få ”tyst på tjatet”  – eller på dig 🙂 Så ta inte för givet att ni  är på samma linje – dubbelkolla om ni är överens om vad som ska göras och om inte. //…. Förstår du inte vad jag babblar om? 
  Lyssna isåfall gärna på min podd Enneagramstudion (finns på Spotify och Podcaster) för att få en inblick i Enneagrammet som verktyg, samt en beskrivning av de 9 strategierna.
  Lycka till och välkommen in! 👍 
  PS: Är du själv 9 eller är ihop med en? Har du fler tips ? Skriv de gärna i kommentarerna inne på min Insta @lailadahl_terapistudion – jag vill gärna höra! Ds

Leave a Reply