Skip to main content

”Vad betyder det egentligen att älska sig själv?”

”HUR älskar man sig själv – och var börjar man om inte självkänslan är på topp?”’


Ett bra sätt att börja, är: med INSIKT & TACKSAMHET – och ÖVNING!!!

👣

Om du läste Del 1 kan du nu skrolla ner till Del 2 nedan nu! 


För en mer välgrundad självkänsla (även om den i viss mån också är en färskvara) behöver vi oftast gå tillbaka till det vi varit med om och hela det som gick sönder eller inte togs om hand. Men om det känns övermäktigt just nu kan du börja i en annan ände och komma tillbaka till det senare, när du känner dig mera mogen för det.


Du kan ÖVA upp din självkänsla bl a genom att börja uppskatta dig själv för att du (på många olika sätt) överlevt till idag. Att du faktiskt är här och tar dig igenom från morgon till kväll, till nästa morgon osv.


Såhär inför ett nytt år är ett bra tillfälle att börja på en ny kula vad gäller hur du ser på dig själv. Och i den här minin-serien (3 delar) kommer jag dela några tankar och övningar kring det. 


Del 1 handlade om att skriva ett tack-brev TILL DIN KROPP. 


STEG 2. Skriv ett tack-brev TILL DIN SJÄL. 

I det här sammanhanget syftar jag med själen på ditt känsloliv, din längtan och dina känslomässiga behov. T ex:

Tack att du känner alla känslor i mig, som t ex igår morse när jag först inte visste hur jag skulle svara på det där erbjudandet men stannade upp och kände efter på riktigt. Då visste jag ju.


Tack att du påminner mig om var mina gränser går, som t ex när …


Tack att du utmanar mig att vara sann och att våga vara sårbar, som t ex när…


Tack att du hjälper mig känna och visa empati för andra, som t ex när…


Jag vill i fortsättningen lyssna ännu mer på dig. 

Ge dig utrymmet att visa dig rå och öppen och äkta. 


Inte döma eller fördöma dig. 


Inte skämmas över dig. 


Men inte heller helt låta mig uppslukas av dig. Du kan visa väg – men du kan inte alltid få precis som du vill. 

I dig kära Själ har jag mitt emotionella hem på jorden. Det är inte bara du och jag, men ändå. På den här sidan förutsätter vi varandra – för en kropp utan själ kan inte leva. 


Du definierar inte mig – men åh vad jag behöver dig, kära Själ! 

Utan dig vore jag ju en robot, ingen skulle skulle nå fram till mig och inte heller jag till dem. Jag skulle inte kunna känna och uppleva livet. Ja, skulle jag ens kunna finnas här då…?🙄

Du och jag går hela vägen tillbaka till där jag blev jag – och är ett vi till den dagen när mitt liv på jorden tar slut. Tack.  ❤️🙏


Den 25 januari släpp min nya bok ”Enneagrammet- 9 förhållningssätt till livet”.Enneagrammet kan visa dig på fler mer ”skräddarsydda” vägar till personlig utveckling för JUST DIG – och minst hur du kan öka både din självkänsla och ditt självförtroende. 


Länk till mer info (och rabatterad bok om du förbeställer), gå till linktree i min instprofil! Vill du ha en personlig hälsning i boken beställer du direkt från mig på laila@terapistudion.se


Snart julafton, vänner – håll er friska och skynda lagom!

Del 3 kommer i mellandagarna!

/Laila 

Leave a Reply