Skip to main content

Vad menas med INRE LEDARSKAP eller SJÄLVLEDARSKAP? 


För mig handlar det om att leva ett inifrånstyrt liv – till skillnad från ett utifrånstyrt. Att lära mig bli mer och mer uppmärksam på mina  egna tankar, känslor och behov – och ta ansvar för dem. 
För ofta är hindren som vi tycker står i vägen för oss – vi själva. 

Jag är mitt eget hinder. När jag vill åt ett håll  håll men låter mina steg gå åt ett annat. 
När jag låter gamla inpräntade budskap ha mer att säga till om än de nya som försöker göra mer konstruktiva spår i min hjärna.
När jag ”bara kör på” fast jag vet att just det att stanna upp, öppna bakluckan, göra en översikt, plocka ur, packa om, byta ut en gammal stor ryggsäck mot en mindre mer kompakt och verklighetsanpassad (för att kunna köra vidare och ta mig framåt) 

På vilket sätt är du ditt eget hinder? …

Så vad behöver du ändra på för att det ska bli mer som du vill…?


Vilka gamla budskap behöver du göra dig av med och byta ut mot nya, mera konstruktiva?

Inre ledarskap är att i stort och litet fråga sig själv 
-Vad tänker jag?

-Vad känner jag?

-Vad behöver jag? och ta ansvar för det jag kommer fram till. 


Det är OCKSÅ att lära oss ställa samma frågor till vår omgivning. Och förstå, att när vi (som vuxna) väljer att svara an på omgivningens behov måste det inte alltid innebära ett JA – men vad och hur vi svarar är vår del av ansvaret… 

© Laila Dahl 2021

📖 Läs gärna mer om känslor och emotionellt mod i min bok Dina känslor  är inte i vägen (Libris, 2020) 

Leave a Reply