Skip to main content

(Tankar när jag sitter på Bilprovningen)

Så var det dags för den här lilla sötnosen, min Fiat, att göra sin hälsokontroll hos Bilprovningen! 

Den årliga besiktningen är lika självklar som att man går mer eller mindre regelbundet till veterinären om man har hund. Eller med jämna mellanrum till BVC om har en bebis. 

Kanske har du även en årlig hälsokontroll på genom jobbet, där man ser till att ditt hjärta pumpar som det ska och att dina värden ligger på en bra nivå? 

Men, tänker jag där jag sitter och väntar på resultatet, varför är det inte lika självklart att göra en INRE besiktning, då och då? För att liksom känna efter och reka lite i sitt egentliga inre mående? 

Eller för dig och din partner; för att serva er relation? För att verkligen ta hand om den. Den som har så lätt att bli bortslarvad, tagen för given, hamna långt ner på prioriteringslistan bland alla yttre måsten och bestyr i det berömda ekorrhjulet. 

Jag har ett varmt förslag till dig som kanske tvekar inför att gå i terapi en gång i veckan eller ett par ggr månaden (vilket brukar vara det vanligaste hos mig), men ändå håller med om att det kunde vara  bra. 

Boka ett ”check-in-samtal”! Dvs en samtalsserie med längre intervaller mellan varje gång. 

Jag märker att allt fler söker terapi för en slags ”inre friskvård”. 

Dvs man upplever kanske inga större svårigheter i livet/eller i relationen just nu, men man är mån om att fortsatta må och ha det bra. 

Man vill fila på sin egenheter och ta ansvar för sin egen utveckling, eller ut helt enkelt bara ha en tid och plats inbokad där man vet att man får ventilera allt som händer inombords.

En klient sa en gång innan hon skulle gå 

– Jag skulle kunna betala bara för att komma hit och sitta en stund. Det är så svårt att höra sig själv när man mitt uppe i allt, både hemma och på jobb och så…

Klienter som redan gått en serie samtal, säger efter tid (som det ska vara) att ”nu mår jag så bra att jag vill klara mig själv” – men vill ändå fortsätta komma tillbaka, och då med lite längre intervaller. För just en inre check-up, så man inte börjar ”sacka efter” igen, falla tillbaka i de gamla mönstren. 

Och för att fortsätta vara uppmärksam på vad som händer inuti. 

Att ta ta hand om vårt inre är ingen lyxpryl  eller grädde på moset. Det är ett sätt att ta hand om dig och dina relationer och förebygga att saker (gamla eller senare tillkomna) som ev skaver, förvärras med tiden. 

För det är ju där INIFRÅN som allt du tänker, känner, gör börjar. 

Som med Lilla Fiat. Hon fick 2 anmärkningar. Inga livshotande men, men tillräckligt illa för att må bra av att åtgärdas. Och nu när jag vet kan jag göra något dem och hon kommer flyta fram ännu bättre på vägen. 

Just saying. 😉

Välkommen att boka din/er CHECK-IN!

En gång – eller 1 gång/mån, 1 gång/varannan mån osv

 – eller kanske halvårsvis? Du/Ni väljer takten!

För mer info, priser mm

mejla: laila@terapistudion .se

Leave a Reply