Skip to main content

”Jag älskar (t ex) färg men skulle aldrig köpa en sån där tapet/klänning/väska/såna skor –  för det är liksom inte jag…”


”Jag skulle aldrig kunna lyckas med att vinna/starta eget/skapa nåt som bara är mitt/ändra livsstil –  för att jag är ingen sportig/diciplinerad/kreativ/påhittig/uthållig osv person…”


”Jag har slutat drömma min barndomsdröm   för jag har ingen bra självkänsla /inget bra självförtroende, jag är bara inte en sån / det är ingen idé’ / mina drömmar brukar aldrig slå in ändå …”


Vänner – nu är det inte många timmar kvar av 2021. Nyårslöften…?


Jag tror inte riktigt på nyårslöften. Inte på det gamla sättet, i bemärkelsen ”Bara du vill så går det, bara du bestämmer dig så kommer du i mål!” 


Det är som att säga till en person med alkoholproblem ”Om du bara älskade mig tillräckligt mycket skulle du sluta”. Vilket oftast inte är någon sanning – inte fullt så enkel, i allafall. 


Att vi inte kommer i mål kan bero på allt ifrån att själva upplägget brister (eller att man kanske inte gjort något tillräckligt konkret upplägg alls) – till det som jag vill påminna dig och mig själv om här, att:

INNAN du kan FLYTTA IN det nya ”möblemanget” måste du FLYTTA UT det gamla…!


Och då menar jag först och främst dina  gamla föreställningar eller ”sanningar” om dig själv – som inte längre ÄR sanna, eller som inte BEHÖVER FORTSÄTTA vara det.


För jag tror på dig och din dröm.


Jag tror visst att din  vilja finns!


Jag tror visst att din dröm fortfarande lever!


Jag tror dig när du säger att du försökt ”allt”,  men det har inte gått ändå.


Att du stirrat dig i spegeln och sagt ”Jag, jag kan, jag kan !” – men det gick inte ändå.


Och det är okej. Det är inte dig det är något fel på. Bara ”metoden”…!

Fråga dig själv vilka tankar du har om dig själv när det gäller din dröm, den där som du aldrig lyckats komma i mål med. 
Har du cementerat ett bild av dig själv som står i vägen? En bild liknande exemplen längst upp i det här inlägget? ”Jag är en sån som …”Kanske var den en gång sann. Eller så har den aldrig varit det!!

I vilket fall, så har vi alla  kapaciteten att förändra och förändras. Du med.


Säg att du är den som älskar den knallröda jackan inne på HM. En optimistisk dag sträcker du spontant handen efter den – men tänker redan i nästa sekund när du tar den av galgen ”Jag ska bara prova, den här skulle jag ju aldrig köpa. Det är ju inte min stil riktigt. Men Lotta skulle nog köpt den …” och hänger tillbaka den med en suck. 

Igen känning…?


Nyår är en perfekt tid att flytta ut det gamla möblemanget i ditt huvud!

Skapa utrymme för nya mer funktionella eller bara vackrare möbler som passar dig och det liv du vill leva nu – 2022.


Vilka tankar om dig själv, den du är eller det du varit med om osv (mer exakt) behöver du göra dig av med?
Skriv ner dom på papper – och bränn upp dom på nyårsafton! Kan tyckas drastiskt – men jag menar, nu minsann ska saker börja hända!


Och vilka nya tankar om dig själv vill du flytta in? Känner du hur någonting fladdrar till inombords vid tanken….?

 
Önskar dig ett 2022 när det där du aldrig riktigt fått till (eller ens vågat drömma) blir din nya verklighet, din nya efterlängtade vardag. När du istället för att hänga tillbaka den röda jackan, tänker:”Jag har inte haft någon röd jacka förut – men jag skaffa en nu.” 


För faktum är, att redan där förändrar du din egen verklighet. 

❤️
🙏

Om du tyckte om det här inlägget kommer du gilla min nya bok som kommer ut den 25 januari; ”Enneagrammet – 9 förhållningssätt till livet”

Blir du nyfiken gå till länk i min profil (där finns också en rabattkod om du vill förbeställa och få rabatt)

Allt gott! Nu klämmer vi de sista timmarna av det här året – och gör plats för det nya. Känner du vindpusten?

/Laila

Nu minsann, ska saker börja röra på sig…!

Leave a Reply