Skip to main content
Laila Dahls

Föreläsningar och konserter

Läs mer

Föreläsningar

Laila skriver även böcker och föreläser. Med Sverige som arbetsfält gör Laila sina framträdanden i både större och mindre format. I allt ifrån kyrkor och konserthallar till olika kvinnoforum, tema kvällar/dagar, större och mindre företag. Hennes teman ligger inom personlig utveckling, relationer och som hon själv uttrycker det “livet på insidan”. I Lailas artisteri utgör ett personligt språk i både skrivande och utförande själva kärnan. Hennes erfarenheter som samtalsterapeut och coach, bidrar till mångfald och djup. Kännetecknande för Lailas framträdanden är hennes påtagliga scen-närvaro, musik och angelägna texter som berör och inspirerar till personligt växande.

Kommande event

14:e mars 2022 – Torslanda, Amhults Kyrka

Föreläsning ”Enneagrammet – 9 förhållningssätt till livet”

Tid: 18.30-20.30

Aktuell föreläsning

Dina känslor är inte i vägen

Utifrån sin nya bok Dina känslor är inte i vägen (2020) och med ett par av sina egna låtar som inramning, delar Laila tankar och konkreta tips kring dina känslor och varför de är så viktiga. Hon berättar hur de påverkar dig, men också din kärleksrelation.

Boka
Aktuell föreläsning

Att gå sönder och bli hel igen

Laila föreläser kring sin uppmärksammade bok “Att gå sönder och bli hel igen - finns det läkning efter otroheten?" (2015).

"Otrohet är vanligare än vi vill tro, och de flesta har någon slags erfarenhet av det – direkt eller genom någon i vår omgivning. Men vad kan otrohet bottna i? Hur går man vidare efter ett svek? Blir man någonsin hel igen? Och vad kan vi göra som närstående?

Laila Dahl, som själv drabbades, föreläser kring sin uppmärksammade bok “Att gå sönder och bli hel igen”. Hon beskriver här några vanliga orsaker till otrohet och visar på möjliga vägar till läkning, både för den som svikit och den som blivit sviken. Hon riktar sig samtidigt till alla som vill veta mera om känslomässig bearbetning och acceptans - på olika områden i livet. Vad gör man när tillvaron krackelerar och man går sönder inuti..?
Laila ramar in föreläsningen med ett par av sina låtar.

Boka
Aktuell konsert

Prata med mig, älskling

Humor och allvar. Nära, avskalat och angeläget. Det här är en konsert där Laila blandar sina låtar med innehåll från sin senaste bok. Om känslor, sårbarhet och kommunikation i våra närmaste relationer.

(Gitarr: Jonas Holmström)

Boka
Två workshops

Vad heter din längtan?

Går du halvfart? Känns det som att du inte riktigt kommer till din rätt? Saknar du något väsentligt på jobbet, i relationen, i livet – men du vet inte riktigt vad? Vi fokuserar in på din LÄNGTAN. En längtan du redan är medveten om eller en som du bär på insidan, inbäddad under lager av förväntningar, borden, måsten, rädslor eller bortförklaringar. Hel/halvdag/kväll.

Kärleksspråk och kärleksbråk

Workshop “Kärleksspråk och kärleksbråk” – om närhet och kommunikation i kärleksrelationen. En workshop för par. Kan bokas som heldag/halvdag eller en helg.

Boka
Play Video

Intervju om relationer (Sept 2019)

Fyll i en bokningsförfrågan

  Den berömda knappnålens fall, skulle ha ekat i lokalen. Vi ville inte missa ett ord, inte en mening. Uppmärksamheten var total. Sällan har jag upplevt en talare fängsla åhörarnas intresse så fullständigt. Laila lyckas, och det utan stora ord eller gester. Hon framför sin berättelse på ett lågmält, tydligt och nyanserat sätt. ”Nu kanske det skulle vara lämpligt med en liten kafferast”, sa Laila – ingen reagerade, alla ville höra mer, och det på en gång. Rasten blev senarelagd!

  Ur Lailas smärtsamma erfarenheter av att gå sönder bjuder hon på varningssignaler att se upp med, tänkvärda råd och många lärdomar för att bli hel igen
  Berättelsen berör på djupet och även om den är mycket stark och personlig blir det inte obekvämt, då Laila med säker hand lotsar åhörarna genom händelsekedjan. Föreläsningen delas upp i olika avsnitt med vilsamma avbrott i form av sånginslag.
  En föresläsning jag varmt kan rekommendera för den som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med ämnet otrohet.

  Samuel

  …I föreläsningen berättade Laila sin berättelse om att leva i en relation, gå sönder och söka väg att bli hel igen. Laila berättade personligt med värme utan att bli privat. Jag kände att vi som var där, oavsett vad vi har för livserfarenheter och relationer, kunde få med oss mycket att fundera vidare på och bli stärkta av. När Laila delade sin egen berättelse ville jag lyssna, inte för att tycka synd om, utan för att dela en annan människas erfarenhet och kanske lära av den. Laila klarade konststycket att vara både personlig, berörande och samtidigt varmt professionell och inte utelämnande. Hennes egen berättelse gav sedan tyngd åt de kunskaper som hon förmedlade i hur vi kan vårda våra relationer. Hur det är värt att ta vara på livet och de relationer vi lever i. Hon talade om hur vi kan hantera tankar och frestelser om otrohet.

  Hon delade med sig av tankar hur vi kan hantera vår situation om otroheten blev ett faktum i våra liv. Med Lailas egen berättelse som bakgrund ger de tankarna en grund som gör dem värda att lyssnas till.

  I föreläsningen bjöd Laila på flera inslag då hon sjöng sina egna låtar. Detta var väldigt bra. Som lyssnare fick jag vila i ett annat uttryck för en stund och låta både musiken, texterna och föreläsningen få mer tid att sjunka in. Det var mycket bra, med tanke på att ämnet är så på djupet berörande. Jag är glad att jag fått lyssna till Laila, att hon orkat, kunnat och vågat skriva denna viktiga bok. Den kommer jag ha nytta av för egen del och i min tjänst.

  Cicci HageviVäxjö After Work

  Jag glömmer det aldrig. Laila har en ovanlig förmåga att förmedla
  det viktiga i livet på ett moget, vackert och charmigt sätt. Jag
  lämnade lokalen den där kvällen i känslan av att jag hade varit med om
  något stort.

  Tomas Sjödin

  Kände mig styrkt efteråt, som efter ett själavårdssamtal. Laila Dahl gav oss trötta småbarnsföräldrar balsam för själen.

  Rickard HolmgrenTidningen Medljus

  Laila Dahl har förmågan att prata om det djupa och viktiga i livet på ett enkelt och tillgängligt sätt, där hon förmedlar sitt budskap genom tänkvärda texter, hudnära sånger och igenkännande teater. Jag lyssnar gärna på Laila igen - och igen!

  Ulrica StigbergPräst, författare